| User | Post |
|
8:42 pm September 13, 2008
| vegetarian
Iesācējs
| | | |
|
| posts 3 |
|
|
Ceru, ka būs īstā vieta, kur uzdot savu jautājumu…
Diemžēl ēdiens nav vienīgā joma, kurā ir liela nozīme dzīvnieku izcelsmes produktiem, arī apģerbu un apavu ražošanā tiek plaši izmantoti šādi produkti. Un ja ar ēdienu ir vēl gana vienkārši, jo ir daudz variantu, kā nodrošināt sevi ar pilnvērtīgu uzturu, tad šī otra industrija man liek smagi aizdomāties.
Ik dienā es cenšos pieturēties pie klasiskā/lietišķā stila, kas man gan pašam patīk, gan arī bieži vien ir vajadzīgs, jo šad tad nākas tikties ar klientiem. Par laimi materiāli, kas tiek izmantoti apģērbu izgatavošanai, dod lielu izvēles iespēju, kas ļaut piemeklēt arī dzīvniekiem draudzīgu apģērbu, bet ar apaviem, manā izpratnē, daudz pašvakāk. Jo kopš bērnības esam mācīti, ka kvalitatīvākie apavi ir no ādas, bet makslīgas ādas apavi izjuks jau pēc dažu reižu uzvilkšanas, bet man negribētos tam ticēt. Tāpēc man ir jautājums Jums…
Kāda ir Jūsu pieredze ar apaviem, kuru ražošanā netiek izmantota āda? Varbūt ir zināmi veikali Rīgā, kur var iegādāties kvalitatīvus un klasiskam stilam atbilstošus apavus?
|
|
|
1:21 am September 19, 2008
| Betula
Moderator
| | | |
|
| posts 84 |
|
|
No manas pieredzes – ar sieviešu bez-ādas apaviem problēmu neredzu: pilni veikali visos iespējamos stilos, un arī par kvalitāti nesūdzos: parasti manas kurpes drīzāk kļūst nemodernas, 2 – 3 sezonas valkājot, nekā saplīst.
Ar vīriešu klasiskā stila apaviem no mākslīgajiem materiāliem, manuprāt, tiešām izvēle varētu būt paknapa…bet varbūt vnk maz esmu iedziļinājusies…
|
|
|
9:24 pm September 29, 2008
| smilga
Guest
| | | |
|
| |
|
|
man ar apaviem ari tada problema, ka nav jau nemaz tik vienkarsi, jo loti daudz apavu ir tiesi no adas. biezi ir ta, ka kkas arpratigi iepatikas un tad bez maz vai asaras list un dusmas tiesam, ka ada sastava. ir jau ilgaks tas meklesanas process, bet.. galvenais ir meklet un meklet. vnk eju pa daudziem veikaliem.
|
|
|
9:04 pm September 30, 2008
| viks
Lietotājs
| | | |
|
| posts 14 |
|
|
Vasarā vēl neko, bet ar ziemas, rudens apaviem ir bēdīgi.
Arī esmu meklējumos bezādas apaviem.Pagaidām tiek nonēsāts tas, kas jau nu ir. Sportam sintētiskās šķiedrs.
vēl jautājums uz kuru meklēju atbildi, kas ir labāk?:
pirkt slikta izstrādājuma apavus, kuri plīst, ražoti ķīnā vai tomēr ādas apavus (kamēr būs gaļēdāji, tikmēr būs āda), kurus var nēsāt savi 3-4 gadi noteikti.
|
|
|
9:50 am November 26, 2008
| Aleksejs
Lietotājs
| | | |
|
| posts 11 |
|
|
Neapšaubāmi, ir daudz patīkamāk valkāt apavus apzinoties, ka nevienam par tiem nav nācies atdot savu dzīvību. Ja labi pameklē, tad ir iespējams atrast klasiskās kurpes vai ziemas zābakus no ādas aizvietotāja…Taču izvēles iespējas krietni samazinās ja tev ir 46. izmērs. Neesmu cilvēks, kurš skrien pēc augstiem zīmoliem un pēdējās modes, taču vismaz darbavietā ir jābūt atbilstošam izskatam. Saprotu, ka būtu ievērojami izdevīgāk pirkt kurpes tirgū vai, pieņemsim, Gerkenā, taču nedarīšu to, jo zemas kvalitātes dermantīna apavos ātri svīst kājas; un ja ādas apaviem dabīgo locījumu vietās ar laiku veidojas krokas, tad dermantīna – noiet krāsa. Ir mēģināts. Savukārt, visbiežāk kurpes, darinātas no kvalitatīva ādas aizvietotāja, labos veikalos (ja palaimējas atrast) maksā ap 100 Ls, ko nevaru atļauties.
P.S. Ja būtu pieejami apavi, taisīti no dabīgā nāvē kritušo dzīvnieku ādas, vai Jūs tos pirktu?
|
|
|
5:28 pm September 16, 2009
| vegetarian
Iesācējs
| | | |
|
| posts 3 |
|
|
Tuvojas rudens un ziema un tiem kopā draņķīgais un aukstais laiks. Un tāpēc gribētos nedaudz atjaunot šo diskusiju.
Varbūt kādam ir ziņas, kur Rīga ir nopērkami kvalitatīvi vīriešu apavi bez dzīvnieku ādas? Protams, lai ir derīgi valkāšanai ziemas laikā. Un būtu jauki, lai piestāvētu arī klasiskajai žaketēm un biksēm.
|
|
|
6:02 pm October 3, 2009
| ieva
Guest
| | | |
|
| |
|
|
zinu veģetāriešus, kas pasūta no ārzemēm “vegetarian shoes”, ir tādi speciāli zīmoli, kas ražo kvalitatīvus un diezgan daudzveidīgus tāda veida apavus, cik esmu skatijusies, cenas nav nemaz tik trakas, var pameklēc caur googli tos iveikalus…
|
|
|
3:45 pm October 16, 2009
| viks
Lietotājs
| | | |
|
| posts 14 |
|
|
Pavasarī jau salaboju savus 4 sezonas “gājušos” ziemas zābīšu.Pagaidām nēsāšu tos. Ja ies uz galu, tad būs jāpadomā cītīgāk alternatīvas.
|
|
|
6:50 pm November 28, 2009
| vegetarian
Iesācējs
| | | |
|
| posts 3 |
|
|
ieva said:
zinu veģetāriešus, kas pasūta no ārzemēm “vegetarian shoes”, ir tādi speciāli zīmoli, kas ražo kvalitatīvus un diezgan daudzveidīgus tāda veida apavus, cik esmu skatijusies, cenas nav nemaz tik trakas, var pameklēc caur googli tos iveikalus…
Diemžēl man variants ar pasūtīšanu nav pārāk piemērots. Man pirms apavu pirkšanas obligāti tos jāpiemēra, citādi pastāv ļoti liela varbūtība iegādāties apavus, kas man nebūs piemēroti un ļoti neērti.
|
|
|
8:28 pm November 28, 2009
| Betula
Moderator
| | | |
|
| posts 84 |
|
|
Tak internetveikalos nopirkto var sūtīt atpakaļ, ja apavi neder. Vai ne tā?
|
|