Zaļie salāti ar apelsīnu un mandelēm

By | jūnijs 16, 2017
Iesaki citiem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Vasara ir laiks, kad varam sagatavot visdažādākos salātus, jo viss zaļo, plaukst un zied. Atrodoties ārpus pilsētas, varam pagatavot veselīgus zaļos salātus. Bāzi veido tradicionālie lapu salāti, bet papildus pievienojam savvaļas augus, kas aug starp dārza dobēm, pļavā vai pie krūmiem. Tradicionāli šie augi tiek saukti par nezālēm, lai arī citur pasaulē tiek speciāli stādīti dobēs vai audzēti vairumā pārdošanai lielveikalos. Vitamīnu un minerālvielu ziņā savvaļas augi nereti būtiski apsteidz tradicionālo salātu uzturvērtību.

Sastāvdaļu daudzums nav norādīts, jo savvaļas augu piedevu daudzums nav liels un to katrs var mainīt pēc saviem ieskatiem. Garša tiem visiem ir patīkama vai vismaz neitrāla. Ja kāda garša nepatīk, to var likt mazāk vai sagriezt sīkākos gabaliņos.

zaļie salāti

Sastāvdaļas salātiem

  • ledus salāti
  • lapu salāti
  • ganu plikstiņš
  • balanda
  • virza
  • liepu lapas
  • rukola
  • gārsa
  • dilles
  • gurķis
  • apelsīns
  • mandeles
  • valrieksti
  • saulespuķu sēklas

Sastāvdaļas mērcei

  • medus – 1 ēdamkarote
  • etiķis – 1 ēdamkarote
  • olīveļļa – 1.5 ēdamkarotes
  • sāls – pēc garšas

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *