Pārtikas produktu uzturvērtība

Maize un vārīti zirņi

Produkta vērtība (100 g) Baltmaize Rudzu maize Zaļie zirņi Turku zirņi (aunzirņi)
Ūdens 39.60 37.30 78.86 60.21
Enerģija, kcal 238 259 81 164
Olbaltumvielas,g 10.66 8.50 5.42 8.86
Tauki, g 2.15 3.30 0.40 2.59
Ogļhidrāti, g 43.91 48.30 14.45 27.42
Šķiedrvielas, g 9.2 5.8 5.7 7.6
Cukurs, g 5.00 3.85 5.67 4.80
MINERĀLVIELAS
Kalcijs, mg 684 73 25 49
Dzelzs, mg 4.89 2.83 1.47 2.89
Magnijs, mg 26 40 33 48
Fosfors, mg 103 125 108 168
Kālijs, mg 127 166 244 291
Nātrijs, mg 478 603 5 7
Cinks, mg 0.95 1.14 1.24 1.53
VITAMĪNI
C vitamīns, mg 0.0 0.4 40.0 1.3
B1 (tiamīns), mg 0.510 0.434 0.266 0.116
B2 (riboflavīns), mg 0.255 0.335 0.132 0.063
B3 (niacīns), mg 4.455 3.805 2.090 0.526
B6 (piridoksīns), mg 0.080 0.075 0.169 0.139
B9 (folāts), μg 162 151 65 172
B12 (kobalamīns), μg 0.00 0.00 0.00 0.00
A (retinols), μg 0 0 38 1
Vitamin A, IU 4 7 765 27
E (tokoferols), μg 0.38 0.33 0.13 0.35
D (D2 + D3) 0.0 0.0 0.0 0.0
D, IU 0 0 0 0
K (manadions), μg 7.7 1.2 24.8 4.0
TAUKI
Taukskābes, piesātinātās, mg 0.630 0.626 0.071 0.269
Taukskābes, monopiesātinātās, mg 0.393 1.311 0.035 0.583
Taukskābes, polipiesātinātās, mg 0.973 0.799 0.187 1.156

Informācijas sagatavošanā izmantota ASV Zemkopības Departamenta Nacionālā uzturvērtības datu bāze. Dati tiks papildināti.

Citi dārzeņi un augļi