Falafel – zirņu kotletes

By | jūnijs 14, 2017
Iesaki citiem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Veģetārieši, kas pieraduši iet uz kebabnīcām kopā ar draugiem var turpināt to darīt arī pēc tam, kad ir atteikušies no gaļas. Vairumā kebanīcu tiek piedāvāta arī veģetārā kebaba versija – falafels. Veģetārajā kebabā pati svarīgākā sastāvdaļa ir turku zirņu kotletes, kas aizvieto gaļu. Visas pārējās sastāvdaļas – salāti, mērce, maize vai lavašs ir identiskas. Ja ir vēlme šādu veģetāro kebabu var pagatavot arī mājās. Lai pasākums izdotos ir svarīgi iemācīties pareizi pagatavot falafelu.

Falafel foto recepte

This slideshow requires JavaScript.

Falafels garšo nesalīdzināmi labāk kā izskatās, seviški kopā ar dažādām aukstajām mērcēm.

Falafel sastāvdaļas

Falafel ir tradicionāls Vidējo austrumu valstu ēdiens, līdz ar to tam ir dažādas garšvielu variācijas un pagatavošanas varianti. Piedāvājam pārbaudītu recepti, kuras rezultātam vajadzētu garšot arī tiem, kam turku zirņi parasti neiet pie sirds.

  • vārīti turku zirņi ~500 g
  • kumīns (malts) – 1 tējkarote
  • koriands (malts) – 1 tējkarote
  • svaigi pētersīļi (smalki sagriezti) – 1 maza sauja
  • sāls – pēc vēlēšanās
  • vārīto turku zirņu šķidrums – tikai tik daudz, lai var sablenderēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *