Falafel pagatavošana
- Izvārī zirņus un atdzesē vai izmanto jau nopērc konservētus turku zirņus.
- Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā masā. (Visērtāk to izdarīt speciālā ēdienu gatavošanas blenderī, bet var izlīdzēties arī ar rokas blenderi, taču tad masa jāsadala mazākās porcijās. Mērķis ir iegūt vienveidīgu masu, no kā izveidot falafel kotletītes.)
- Apcep tās uz ļoti karstas pannas gī sviestā vai eļļā (skat. foto). Alternatīva – izvāri verdošā eļļā. Ja eļļas temperatūra būs pārāk zema, falafel izšķīdīs un iegūsi tikai zaļu, biezu eļļu. Eļļā vārīts falafels būs kārdinošāks, jo brūns no visām pusēm, bet taukaināks.
- Ēd kopā ar rīsiem, maizi vai pagatavo kebabu, gaļas vietā, liekot falafel.
- Gatavošanas laiks 10 – 30 minūtes
Steidzīgie var pagatavot falafel sagataves un uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī vairākas dienas. Tas ļauj pagatavot falafel kotletītes brīvdienās un ēst tās darbadienu vakaros, pārrodoties mājās no darba. Ideālā variantā, protams, būtu gatavot vienmēr svaigu falafel.
Pages: 1 2
Ļoti labi pieskaņojas ceptiem kartupeļiem, paldies 🙂