Pārtikas produktu uzturvērtība

Vārīti graudaugi un kartupeļi

Produkta vērtība (100 g) Mieži Prosa Griķi Makaroni Kartupeļi (bez mizas) Kartupeļi (ar mizu)
Ūdens 68.80 71.41 75.63 61,8 77.46 77.80
Enerģija, kcal 123 119 92 149 86 78
Olbaltumvielas,g 2.26 3.51 3.38 5,99 1.71 2.86
Tauki, g 0.44 1.00 0.62 1,71 0.10 0.10
Ogļhidrāti, g 28.22 23.67 19.94 30,07 20.01 17.21
Šķiedrvielas, g 3.8 1.3 2.7 3,9 1.8 3.3
Cukurs, g 0.28 0.13 0.90 0,75 0.89
MINERĀLVIELAS
Kalcijs, mg 11 3 7 13 8 45
Dzelzs, mg 1.33 0.63 0.80 1,72 0.31 6.07
Magnijs, mg 22 44 51 54 20 30
Fosfors, mg 54 100 70 127 40 54
Kālijs, mg 93 62 88 96 328 407
Nātrijs, mg 3 2 4 4 5 14
Cinks, mg 0.82 0.91 0.61 1,34 0.27 0.44
VITAMĪNI
C vitamīns, mg 0.0 0.0 0.0 0.0 7.4 5.2
B1 vitamīns (tiamīns), mg 0.083 0.106 0.040 0,156 0.098 0.032
B2 vitamīns (riboflavīns), mg 0.062 0.082 0.039 0,099 0.019 0.036
B3 vitamīns (niacīns), mg 2.063 1.330 0.940 3,126 1.312 1.222
B6 vitamīns (piridoksīns), mg 0.115 0.108 0.077 0,093 0.269 0.239
B9 vitamīns (folāts), μg 16 19 14 21 9 10
B12 vitamīns (kobalamīns), μg 0.00 0.00 0.00 0.0 0.00 0.00
A vitamīns (retinols), μg 0 0 0 0.0 0 0
Vitaminā A, IU 7 3 0 4 2 0
E vitamīns (tokoferols), μg 0.01 0.02 0.09 0,23 0.01 0.0
D vitamīns (D2 + D3) 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0
D, IU 0 0 0 0.0 0
K (manadions), μg 0.8 0.3 1.9 0,6 2.2
TAUKI
Taukskābes, piesātinātās, mg 0.093 0.172 0.134 0.243 0.026 0.026
Taukskābes, monopiesātinātās, mg 0.057 0.184 0.188 0.176 0.002 0.002
Taukskābes, polipiesātinātās, mg 0.214 0.508 0.188 0.574 0.043 0.043
Holesterīns, mg 0 0 0 0 0 0.000