Uzturvielas pārtikas produktos ir daudz un dažādas. Zinātnieki pārtiku pēta, lielākoties, pēc ķīmiskā sastāva un iespējamās iedarbības uz cilvēka ķermeni. Austrumu pasaulē cilvēki turpretim koncentrējas uz produktu enerģētiskajiem aspektiem un to iedarbību uz ķermeni. Zemāk pievienotā informācija par pārtikas produktu uzturvērtību var palīdzēt gūt labāku priekšstatu par produkta sastāvu. Ņemiet vērā – atšķirīga augsne, klimatiskie apstākļi un apstrāde izmaina produkta ķīmisko sastāvu. Dabīgāki, mazāk rūpnieciskai un termiskai apstrādei pakļauti produkti vairumā gadījumu ļaus saglabāt vairāk no produkta uzturvērtības. Pievērsiet uzmanību, ko liekat iepirkumu grozā, katlā un mutē.
SATURS
- Vārīti graudaugi un kartupeļi – 2
- Svaigi dārzeņi – 3
- Ķirbji – 4
- Svaigi augļi – 5
- Piena produkti un olas – 6
- Maize un zirņi – 7