Plānās kraukšķīgās vafeles

By | jūnijs 26, 2017
Iesaki citiem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Mūsu vafeļu recepte ļauj iegūt plānas un kraukšķīgas vafelītes, kuras varat pildīt ar blenderētiem augļiem, saldējumu, putukrējumu, iebiezināto pienu vai jebko citu pēc saviem ieskatiem. Ja vēlaties, lai vafeles ir saldākas, pievienojiet vairāk cukuru. Tāpat vajadzības gadījumā varat aizstāt skābo krējumu ar ūdeni, taču tad našķim būs savādāka garša.

Vafeļu mīklas sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 100 g sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 150 ml skābais krējums
  • 100 g brūnais cukurs
  • 200 g milti

Gatavošanas laiks: 15 – 20 minūes.

vafeļu mīkla

Pagatavošana

  • Sakul olas ar cukuru un sāli viendabīgā masā.
  • Pierīvē sviestu vai pagaidi, kamēr tas atkūst. Ja nevari sagaidīt izkausē sviestu ūdens peldē (tas nedrīkst būt karsts).
  • Pievieno skābo krējumu un miltus.
  • Visu kārtīgi samaisi. Mīklai ir jābūt kā biezai miltu mērcei.
  • Mīklu lej uz sakarsētas vafeļu pannas. (Vienai vafelei vajag aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas.) Gatavību nosaki “uz aci” vai gaidi, kamēr iedegsies sarkanā gaismiņa.
  • Vafeles rullē, kamēr tās ir karstas (uzreiz kā izņem no pannas). Ja centīsies to izdarīt 2 minūtes vēlāk, vafele sadrups vai tai izplīsīs robs.

Papildus ieteikumi

  • Vafeļu mīklu vajag liet pannai pa vidu. Nevajag censties to izlīdzināt pa visu virsmu, jo nolaižot vāku tā pati aiztecēs, kur vajag. Pievērsiet uzmanību, lai vāks būtu stingri aiztaisīts, pretējā gadījumā iegūsiet biezo vafeli.
  • Pannai ir jābūt karstai. Pretējā gadījumā kraukšķīgā vafele var neizdoties.
  • Jebkurš mitrs pildījums agri vai vēlu samitrinās vafeli. Ja vēlaties pasniegt vafeles ar pildījumu, piepildiet tās pašā pēdējā brīdī. Saldējumu konusos izmantotās vafeles ir kraukšķīgas, jo iekšpuse ir apstrādāta ar šokolādi un tiek glabātas nemainīgi zemā temperatūrā. Mājas apstākļos sasniegt šādu rezultātu nav vienkārši.
  • Vafeļu receptes ir dažādas. Ja kāda garšas nianse neapmierina, izmainiet recepti pēc saviem ieskatiem. Vafeļu pannā var cept arī pankūkas, iegūstot interesantu formu.
  • Plānās vafeles var pagatavot tikai ar tādu vafeļu pannu, kuras virsma ir plakana – paredzēta vienas, nevis vairāku vafeļu vienlaicīgai pagatavošanai.
  • No plānajām vafelēm var pagatavot arī nelielu vafeļu torti. Izcep vafeles, liec to kārtās un pa vidu ieklāj pildījumu pēc saviem ieskatiem. Biezpiens ar marmelādi vai rozīnēm varētu būt viena no labākajām izvēlēm priekš saldas kūciņas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *