Šokolādes kūka

By | jūnijs 27, 2017
Iesaki citiem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Šokolādes kūkas garšo visiem, turklāt šo kūku vari pagatavot jau 25 – 30 minūšu laikā un tā garšo visiem, kam garšo šokolāde. Kūka ir jācep tikai 20 minūtes un visas sastāvdaļas vari jaut uzreiz cepamajā pannā. Izvēlies pannu, kas ir paredzēta kūkām, tortēm un keksiem, nevis plātsmaizēm, lai arī der jebkura panna. Šajā šokolādes kūkas receptē netiek izmantotas olas un milti, līdz ar to tā ir piemērota arī vegāniem un cilvēkiem ar glutēna nepanesamību.

šokolādes kūka

Šokolādes kūkas recepte

  1. milti – 2,5 glāzes
  2. cukurs – 2 glāzes
  3. soda – 1 tējkarote
  4. sāls – 1 tējkarote
  5. kakao – 2/3 glāzes
  6. jebkura augu eļļa (!bez garšas) – 2/3 glāzes
  7. etiķis – 2 tējkarotes
  8. ūdens – 2 glāzes

Pagatavošana

  • Uzsildi cepeškrāsni uz 180 C
  • Sajauc pirmās piecas sastāvdaļas – miltus, cukuru, sodu, sāli un kakao.  Izveidosies neviendabīga masa.
  • Pievieno eļļu un rūpīgi samaisi.
  • Pievieno etiķi un 1 glāzi ūdens, atkal samaisi.
  • Pievieno otru glāzi ūdens un ļoti rūpīgi samaisi. Iegusi šķidru masu, līdzīgu biezo pankūku mīklai.
  • Liec cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. (Ja cepsi 30 minūtesm, šokolādes kūkai būs kraukšķīgas maliņas un iekšpuse kļūs tik sausa kā kekss).
  • Pārlej ar glazūru (skat. zemāk).

*BONUSS – vari papildināt mīklu ar izmērcētām rozīnēm, vīģēm, aprikozēm, datelēm. Ja žāvētos augļus vēlies likt daudz, tad jāsamazina miltu daudzums.

Glazūras recepte

  1. tumšā šokolāde – 200 g
  2. saldais krējums – 2 ēdamkarotes
  3. mandeles – 1 sauja
  4. svaigas ogas – ķirši, zemenes (pēc patikšanas)

Glazūra nav obligāta šokolādes kūkas sastāvdaļa, bet padara to daudz garšīgāku un arī pievilcīgāku. Nav noslēpums, ka vispirms mēs ēdam ar acīm un ir vērts pacensties, lai rezultāts būtu pievilcīgs.

Glazūras pagatavošana

  • Šokolādi izkausē ūdens peldē un nedaudz atdzesē.
  • Pievieno saldo krējumu un visu samaisa.
  • Nozied šokolādes kūku ar glazūru
  • Dekorē ar mandelēm (ja ir laiks nolobi) un/vai svaigām ogām.

Ieteikumi

  • Šokolādes kūka būs garšīgāka, ja ļausi tai vienu dienu pastāvēt vēsumā (pagrabā vai ledusskapī). Ja ēdīsi kūku svaigu vai pat vēl siltu tā būs garda, taču garša vēl nebūs tik pilnvērtīga.
  • No receptes izņemot kakao, iegūsiet gaišu kūku, kas arī būs garšīga. Eksperimentē un rezultāts neliks vilties.

2 thoughts on “Šokolādes kūka

  1. Tuklais

    Es ierosinu papildināt šokolādes kūku ar svaigiem ķiršiem vai biezu kārtu mellenēm un putukrējumu.

    Reply

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *