Kartupeļu sacepums ar sieru

By | jūnijs 16, 2017
Iesaki citiem:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Kartupeļi un siers garšo gandrīz visiem. Rezultātā kartupeļu sacepums ar sieru ir ātrs, ērts un vienkāršs veids, kā apmierināt savas garšas kārpiņas. Ja sieru nelietojat, varat izmantot kādu no vegānu siera aizstājējiem. Garša nebūs pilnīgi tāda pat, bet vismaz nedaudz līdzīga.

Sastāvdaļas kartupeļu sacepumam ar sieru

  • 6 lieli kartupeļi (ap 800 g)
  • 2 vidēji burkani
  • 1/2 glāze rīvēta selerija
  • 1/4 glāze lociņu
  • 150 ml saldais krējums
  • 200 – 250 g Krievijas vai Holandes siers
  • sāls, pipari pēc garšas
  • sviests – pannas iesmērēšanai

Kartupeļu sacepuma pagatavošana

  • Iesmērē pannu ar sviestu biezā kārtā.
  • Sagriez kartupeļus plānās šķēlītēs vai pārgriez gareniski uz pusēm un tad sagriez šķēlītēs.
  • Sarīvē burkānus un seleriju.
  • Kārto kartupeļus, burkānus un seleriju kārtām uz pannas. Katrā kārtā pievieno nedaudz piparus un sāli (nepārspīlējiet).
  • Katrā otrajā kārtā iekaisi sieru.
  • Visu pārlej ar saldo krējumu un liek cepties uz 200 grādiem aptuveni 40 minūtes.
  • Virspusei sieru pārkaisa brīdī, kad sacepums ir jau gatavs, izslēdz cepeškrāsni un atstāj sacepumu iekšā līdz brīdim, kamēr augšējā kārtā siers ir izkusis.

Svarīgi – kartupeļu sacepumu jāliek formā ar augstām malām, piemēram, kēksa formā vai augstā pannā, nevis cepešpannā. Burkānus un selerijas var aizstāt arī ar citiem dārzņiem, kas vairāk garšo, piemēram, kāļiem, kabačiem, papriku vai sīpoliem. Variācijas iespējas ir plašas, atliek tikai izvēlēties to, kas vairāk garšo vai liekas veselīgāks. Vajadzības gadījumā var palielināt saldā krējuma daudzumu, bet kas par daudz, tas par skādi. Uzmanieties no sieriem, kas ir pārāk lēti, jo bieži tie nav pelnījuši savu vārdu. Vegānu sieru lietošanas instrukciju skatieties uz iepakojuma. Katram no tiem ir sava kušanas temperatūra un ne visi var būt piemēroti cepšanai.

Sacepumu var ēst kopā ar jebkuru citu sāļo ēdienu vai salātiem. Sākotnēji tas iekšpusē ļoti karsts, tādēļ ir vērts nedaudz paciesties un pēc izņemšanas no cepškrāsns 5 – 10 minūtes nogaidīt, lai neapdedzinātu mēli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *